Mléčný protein izolát 90%
- doplní příjem bílkovin
- příjemná mléčná chuť
- zasytí na delší dobu
Co je mléčný protein izolát?
Izolát mléčných proteinů (MPI) se vyrábí oddělením syrovátky a kaseinu z plnotučného mléka. Šetrnou filtrací se vymývá laktóza a tím se získává proteinový izolát s až 90% podílem bílkovin a velmi malým obsahem tuku a sacharidů. Obsahuje kaseinové a syrovátkové bílkoviny.
Je jedním z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin. Má příjemnou mléčnou chuť. Pomůže vám doplnit příjem bílkovin a živin, které najdete iv čerstvém mléce. Pokud máte rádi chuť pravého mléka, tento protein je pro vás ten pravý.
Jaký je rozdíl mezi mléčným izolátem (MPI) a syrovátkovým koncentrátem (WPC)?
Mléčný proteinový izolát (MPI)
- obsah bílkovin 90%
- minimum laktózy
- tráví se pomaleji
- vhodný i během dne a zejména večer
Syrovátkový protein koncentrát (WPC)
- obsah bílkovin 80%
- vyšší obsah laktózy
- rychle se vstřebává
- vhodný hlavně před a po tréninku
Kdy si mám koupit právě mléčný izolát?
Mléčný protein izolát si kupte, pokud potřebujete doplnit příjem bílkovin bez zbytečných tuků a sacharidů.
V dietě je ideálním doplňkem díky vysokému obsahu bílkovin, malému množství laktózy a tuku. Tráví se v těle déle než syrovátkový protein, proto může být dobrou náhradou menšího jídla. Mléčný izolát si můžete dát namísto desátý nebo svačiny. Perfektně se hodí i do smoothies. Dodá jim plnou mléčnou chuť a vyšší obsah bílkovin a vápníku.
Je vhodné konzumovat ho mezi hlavními jídly nebo před spaním. Přispívá ke zlepšování "plnosti" a struktury svalů tím, že jim dodává všechny esenciální aminokyseliny v čase regenerace.
Doporučujeme ho také pro milovníky kávy s mlékem. Stačí malé množství proteinu rozmíchat v shakeru s trochou vody a dolít do kávy. Získáte chutný, nutričně bohatý a výživný nápoj.
MPI je běžnou součástí více potravin. Přidává se do jogurtů, cereálií, kaší, proteinových tyčinek apod. Pomáhá zlepšovat jejich strukturu a výživovou hodnotu.
Je výbornou volbou pro všechny, kteří mají rádi mléko, ale nechtějí zatěžovat své trávení. Tím, že obsahuje minimum laktózy, nezpůsobuje trávicí komplikace. Proteinový nápoj připravený z mléčného izolátu vás zasytí na dlouhou dobu, nebudete mít nutkání hledat "něco pod zub". Doplní dostatek bílkovin a zároveň příjemně chutná. Pomůže zbavit se večerních útoků na ledničku.
Doporučujeme přijímat alespoň 1,6 až 2,2g bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti. Většinu z tohoto příjmu byste měli pokrýt klasickou stravou a zbytek je vhodné doplnit právě proteinem. Běžná jednorázová dávka představuje 40g rozpuštěných v 3dcl vody. Dávkování si však můžete upravit libovolně podle potřeby.
Skladujte v suchu, mimo dosah dětí, mimo přímého slunečního záření a při teplotách 4-25 ° C. Nevystavujte mrazu. Neslouží jako náhrada pestré stravy. Produkt není určen pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Výrobce neručí za škody vzniklé nesprávným použitím.
- Doporučená odměrka 50ml
- 1 dávka (40g) = 2 zarovn. odměrky 50ml
- 1 zarovn. odměrka 50ml ≈ 20g
Použití: Mléčný protein se používá jako doplňkový zdroj bílkovin a doporučuje se konzumovat po tréninku. Doporučená jednorázová dávka představuje 40g (2 x 50ml). Dávku rozmíchejte v přibližně 3dcl vody a vypijte.
Skladování: Skladujte mimo dosah malých dětí, v suchu, temnu a při teplotách 5-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Upozornění: Doplňky stravy se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Není určen pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Stanovená doporučená denní dávka se nesmí přesáhnout.
| |
---|---|
Energetická hodnota | 1567 kJ / 369 kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Sacharidy | 1,7 g |
z toho cukry | 1,7 g |
Bílkoviny | 87 g |
Sůl | 0,16 g |
Složení (natural): Mléčný bílkovinný izolát, v prášku.
Složení (natural): Mléčný bílkovinný izolát, kakao, aroma, sladidlo sukralóza, v prášku.
Obsahuje alergeny: mléčné bílkoviny, laktóza.
Průměrné výživové hodnoty na 100g | |
---|---|
Energetická hodnota | 1567 kJ / 369 kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Sacharidy | 1,7 g |
z toho cukry | 1,7 g |
Bílkoviny | 87 g |
Sůl | 0,16 g |
Průměrné výživové hodnoty na 100g (čokoláda) | |
---|---|
Energetická hodnota | 1518 kJ / 358 kcal |
Tuky | 2,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,3 g |
Sacharidy | 2,7 g |
z toho cukry | 2,1 g |
Vláknina | 1,6 g |
Bílkoviny | 82 g |
Sůl | 0,15 g |
Aminokyselinový profil | |
---|---|
Aminokyselina | Obsah v % |
Alanin | 3,11 |
Arginin | 3,48 |
asparagová kyselina | 7,34 |
Cystein | 1,13 |
glutamová kyselina | 20,34 |
Glycin | 1,79 |
Histidin | 2,54 |
Isoleucin | 4,99 |
Leucin | 9,04 |
Lysin | 7,91 |
Methionin | 2,64 |
Fenylalanin | 4,61 |
Prolin | 9,23 |
Serin | 5,27 |
threonin | 4,24 |
Tryptofan | 1,32 |
Tyrosin | 4,99 |
Valin | 6,03 |